Turkcell Taahhüt Sorgulama

18 Temmuz 2017 Salı

Turkcell Taahhüt Sorgulama

Yeni hat sahibi olurken ya da hat yanında cihaz alma durumu söz konusu olursa tüm GSM operatörleri gibi Turkcell’de abonelerine bir sözleşme imzalatmaktadır. Bu sözleşmede GSM operatörlerinin yükümlülükleri ile beraber Turkcell abonesinin de bazı taahhütler yani bir nevi kâğıt üzerinde sözler vermesi gerekebilir. Bunun en fazla görüneni, belirli bir süre boyunca bu hizmeti alma zorunluluğunun olduğu sözlerdir. Bu 6 ay ya da 1 yıl en yaygın olanıdır. Sözleşmedeki tüm koşullar, yalnızca siz aboneliğinizi bu süre boyunca devam ettirmeyi taahhüt etmeniz durumunda geçerli olacaktır.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK Başkanı tarafından yapılan açıklamalardan anlaşıldığı üzere, GSM aboneleri özellikle akıllı cep telefonu ya da bilgisayar gibi cihaz satışı ile desteklenmiş olan taahhütlü kampanyalara oldukça yoğun ilgi gösteriyor ve bu şekilde bir taahhüt imzalıyor.
Turkcell’de aboneleri ile aralarında böyle bir anlaşma imzaladıktan sonra o süre zarfında tüm yükümlülüklerini yerine getirirken abonesinden de imzaladığı taahhütlere bağlı kalmasını istiyor. Eğer Turkcell abonesi bir şekilde bu anlaşmayı bozarsa taahhütnamede yazan cezalar devreye girecektir.

Turkcell Hat Sahibi Nasıl Taahhüt Sorgulayacak?

Turkcell kullanıcıları taahhütlerinin ne kadar kaldığı ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyorlarsa internete bağlanılan herhangi bir yerden Turkcell’in resmi web sitesi olan turkcell.com.tr adresine girerek sayfanın sağ tarafında bulunan “Giriş” bölümünden giriş yapmalıdır. Daha sonra açılan sayfadan Üst menüden “Hesabım” seçeneğine girerek yeni açılmış olan sayfanın sol kısmında bulunan menüden “Hat Özetim”e tıklayıp aboneliklerini ve taahhütündeki kalan süresini görüntüleyebilirler.
İsterlerse kısa mesaj kullanarak DURUMUM yazıp 2222’ye ücretsiz kısa mesaj gönderebilir ve taahhüt süresi hakkında bilgi edinebilirler.
Bunun dışında Turkcell sesli yanıt servisini arayarak da taahhütünüzün bitiş tarihini öğrenebilir sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için de eğer Turkcell hatlı telefondan arayacaksanız 532’yi tuşlamanız yeterli olacaktır. Fakat başka bir operatörden ya da sabit bir telefondan arayacaksanız 5325320000’ı tuşlayarak Turkcell Müşteri Hizmetleri’ne bağlanabilir ve taahhüt ile ilgili tüm sorularınızın cevaplarını kolaylıkla alabilirsiniz.
Bireysel olarak değil de Kurumsal Sesli Yanıt Sisteminde işlem yapmak istiyorsanız o zaman 0850 222 1 222 Kurumsal Müşteri Hizmetleri numarasını arayabilirsiniz

turkcell paket sorgulama kodu,
tarife sorgulama türkcell,
turkcell cihaz kampanyası, sorgulama,
turkcell paket sorgulama *159,
turkcell tarife paketleri,
turkcell tarife sorgulama kodu,
turkcell süper tarife,
turkcell hepsi bir arada tarifesi,